انتفاد و پبشنهاد
نظر سنجی
انتخاب زبان
به نظرشما کیفیت خدمات بیمارستان درچه سطحی می باشد به نظرشما کیفیت خدمات بیمارستان درچه سطحی می باشد
عالی
خوب
متوسط
بد
تلفن : 6-93 00 77 33 061
العربية العربية English English فارسی فارسی
انتقاد و پیشنهاد ویژه مراجعین و کارمندان


بازآوری

معرفی و روش های پیشگیری از تب کنگو

منتشر شده در تاریخ ۱۳۹۶/۰۳/۰۸

-تب کنگو :

بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس خون و ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده بزاق- ادرار- مدفوع- استفراغ- انتقال پیدا می کند.

مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای 56 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه در برابر از بین میرود می رود و در خون به مدت 10 روز در دمای 40 درجه مقاومت می کند.

ویروس دربرابر ضدعفونی کننده های خصوصا ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پس از جمد نعشی در گوشت از بین میرود.

-انتقال به دام:

*از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما( هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری 2 تا 8 هزار تخم تولید می کند)

* انتقال انتقال از طریق تماس با خون یا ترشحات مبتلایان

* انتقال از طریق نیش حشرات.

-انتقال به انسان:

*از طریق گزش کنه آلوده

* از طریق له کردن کنه

*تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات، و بافت های آلوده

*تماس با دامهای آلوده.

-مخزن بیماری:

*مهرهداران کوچک: موش، خرگوش، سنجاب، جوجه تیغی،.....

*دامهایی که عامل بیماری CChf هستند.

*پرندگانی که حامل کنه می باشند.

*حشرات نیز با تغذیه از خون آلوده به CChf .

-دوره کمون:

*در دام 3 تا 5 روز و در انسان3 تا 9 روز

-علائم بیماری در دام:

*دامها بندرت علائم کلینیکی نشان میدهند. در اثر عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می یابد و پس از آن به عنوان ناقل بیماری ، ویروس را از خود دفع می کند. گهگاهی در مخاطات پر خونی یا خونریزی دیده میشود.

-علائم بیماری در انسان:

تب ناگهانی، بدن درد ، کوفتگی، ضعف ، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی ، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی،.

*علائم خونریزی از روز 3 تا 6 شروع میشود.

*خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، محل های تزریقو اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و ....

-گروه های در معرض خطر:

*همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند.

*دامداران و چوبداران

*دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی

*سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه

*پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان

*کارکنان رستوران ها و کبابی ها

پیشگیری از بیماری در دام:

*بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمکگذاری و تکثیر کنه ها

*سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل تکثیر کنه ها

*جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری

*پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنه

*عدم خرید دام از کانون های بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نم کنند.

*سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت 14 روز.

پیشگیری بیماری در انسان:

*جدا نگه داشتن دام از محل زندگی.

*خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.

*خود داری از تماس بدن با ترشحات و خون آلوده.

*خود داری از کشتن دام در محل های غیر مجاز.

*تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.

*نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچالو سپس استفاده از آن.

*رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه،جگر، و سایر آلایش دام.

*خودداری از رفت و آمد در کشتارگاههای غیر مجاز.

*آموزش افراد در معرض خطر.

*استفاده از وسایل حفاظت فردی.

*روش های حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات.

*اجتناب از خوردن جگر خام و نیمه پخته، نگهداری جگر، قلب و کلیه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن.

واحد کنترل عفونت بیمارستان آپادانا

...